Rakastan ja vihaan vaatteita -tietokirja, 9/2021

Vastuullisista vaatteista puhutaan enemmän kuin koskaan, mutta mitä vastuullisuus oikeastaan tarkoittaa? Mistä voi tietää, mikä on oikeasti ekologista ja eettistä? Entä kenen vastuulla on estää liikakulutuksen ilmastokriisiä kiihdyttävät vaikutukset?

Rakastan ja vihaan vaatteita on pitkään vaatealalla toimineen Anniina Nurmen henkilökohtainen tilinteko ja asiantunteva sukellus nykymuotoiseen vaateteollisuuteen. Teoksessaan hän avaa vaatetuotannon ongelmia ymmärrettävästi ja kaunistelematta sekä pohtii, miten alan rakenteiden pitäisi muuttua, jotta voisimme taas rakastaa vaatteitamme. Kirja tarjoaa lukijalle eväitä oman vaatesuhteen ja kuluttajuuden kriittiseen tarkasteluun ja auttaa näkemään viherpesun läpi.

Kustantamo: S&S
Julkaisuajankohta: 9/2021

Jenny ja Antti Wihurin rahasto on tukenut kirjan kirjoittamista.

Vihreät vaatteet –opas, 2017

Vihreät vaatteet -opas sukeltaa vastuullisen vaatteen maailmaan. Se avaa pilkahduksia vaatteen nurjalle puolelle, mutta samalla luo visioita siitä, miten tulevaisuudessa voisimme nauttia vaatteista hyvällä omallatunnolla.

Anniina Nurmi on tehnyt oppaan Koneen säätiön tukema. Oppaan 12.6.2017 julkaistu painettu versio on loppu, mutta voit edelleen lainata sen Turun, Tampereen, Helsingin, Lahden ja Oulun kirjastoista. Pääset lukemaan digiversion tästä:

 
Jaa: